49
Следвайте ни

Полицията спасява 43 мигранти в едновременни операции в Истанбул и Зонгулдак

viber icon

Шестима заподозрени бяха заловени в едновременни операции в Истанбул и Зонгулдак срещу мрежа, която транспортира чужди граждани, докарани в Турция от различни страни нелегално до гранични провинции, за да ги изведе в чужбина.


При набезите бяха спасени 43 незаконни мигранти, включително 8 деца.


Усилията на силите за сигурност за борба с незаконната миграция и предотвратяване на контрабандата на мигранти все още продължават.


Екипи от клона за борба с контрабандата на имигранти и граничните КПП на полицейското управление в Истанбул установиха, че контрабандна мрежа, която преди това е била обект на много полицейски разследвания, продължава да транспортира чужди граждани, докарани нелегално в Турция от различни страни до гранични провинции, за да заведете ги в чужбина.


В продължение на техническото и физическото проследяване, извършено в рамките на разследването срещу контрабандисти на мигранти, беше извършена едновременна операция в Истанбул и Зонгулдак.


Шестима членове на мрежата бяха заловени и задържани по време на операции.


В рамките на акцията общо 43 чуждестранни имигранти, включително 8 деца, бяха спасени от 3 различни адреса. 


По време на операцията бяха заловени и 7 микробуса, използвани за превоз на незаконни мигранти до гранични провинции. Шестима заподозрени, задържани по обвинения в контрабанда на мигранти, са отведени в полицейското управление в Истанбул за разпит.


Наказателното преследване на заподозрените продължава.


Срещу същите контрабандисти на мигранти са били провеждани много операции.


В 7 отделни операции на различни дати срещу една и съща мрежа бяха арестувани 13 заподозрени от мрежата, която извършва контрабанда на имигранти от 17 март насам. При тези операции бяха спасени 62 чуждестранни незаконни мигранти.


Днес бяха арестувани 5 от 13-те заподозрени, които преди това бяха заловени и предадени на съдебните органи.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?