49

Полицейски хеликоптер се разби в ЮгоизточнаТурция, загинаха двама пилоти СНИМКИ

Полицейски хеликоптер катастрофира в окръг Газиантеп, ЮгоизточнаТурция. При инцидента загинаха двамата пилоти, а бордовият техник е тежко ранен.

DHA

Снощи след 22.49 ч. (21.49 ч. българско време) беше изгубен контакт с хеликоптера с бордов номер EM708, регистриран в инвентара на Главната дирекция по сигурността, който излетя от Хатай, за да отиде в Газиантеп.

DHA

Екипи за търсене и спасяване на дирекцията за извънредни ситуации и борба с природните бедствия към президентството в Анкара (АФАД), жандармерия и медицински специалисти бяха изпратени в района, в който последно бе осъщестнена връзка с хеликоптера.

DHA

Екипите стигнаха до катастрофиралия хеликоптер и установиха, че шефът на пилотската полиция Джемил Гюлен и наетият пилот Левент Йозтюрк са загубили живота си.

DHA

Техникът на хеликоптера, който беше докаран тежко ранен, е изпратен незабавно в близката държавна болница с линейка след оказване на първа помощ на място.

Първо официално изявление за инцидента дойде от турският министър на вътрешните работи Али Йерлик, в акаунта си в социалните медии, снощи в 01.46 ч. местно време. „Нека Бог да прости нашите пилоти-герои. Изказвам моите съболезнования на техните семейства, нашата любима нация и нашето полицейско управление. Желая бързо възстановяване на ранения полицай." 

DHA

Министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа уточни в изявление в социалните мрежи:

DHA

„Хеликоптер, принадлежащ на нашата Генерална дирекция по сигурността, който излетя от летище Хатай, за да отиде до летище Газиантеп, претърпя инцидент в село Картал, район Нурдагъ в окръг Газиантеп. Двама от нашите пилоти загинаха, а техник беше ранен. Желая бързо възстановяване на ранения полицай, чието лечение продължава."

DHA

Други членове на правителството в Анкара също изразиха съболезнованията си за жертвите на катастрофата и пожелаха бързо оздравяване на ранения полицай. 

DHA

Причините за падането на хеликоптера ще бъдат установени след оглед на мястото тази сутрин. В района от вчера има обилна мъгла и специалисти предполагат, че това може да е причината за фаталния инцидент.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?