49
Следвайте ни

Полицай уби заподозрян при преследване с кола в Истанбул

viber icon

Турски полицай застреля заподозрян, за когото се твърди, че е оказал съпротива при арест в истанбулския квартал Кадъкьой на 29 ноември вечерта. Полицаят е отстранен от служба, съобщиха от кабинета на губернатора на Истанбул. 


Според изявление на полицейските служби на 29 ноември около 22 часа местно време, те са се опитали да спрат „подозрително” превозно средство в квартал Гьозтепе, в Азиатската част на Истанбул. Водачът не е изпълнил заповедтта на служителите на реда. Полицията започнала да преследва превозното средство в което е имало двама души.  Заподозрените са се опитали да избягат. Един от двамата в колата – на име Е.Ч. е излязъл от превозното средство и се опитал да бяга, като полицията го преследвала пеша. Другият гражданин, с инициали Ч.K. се твърди, че е оказал съпротива при ареста, когато полицията го е заловила и е застрелян от един от служителите. 


„Той оказа съпротива на персонала, наблюдаващ процеса на ареста, и почина на място в резултат на стрелба на един от нашите полицаи“, се казва в изявлението на губернаторската служба.


Според изявлението Е.Ч. е заловен след като Ч.К. беше убит. Твърди се също, че служителите са открили наркотици както в лицето E.Ч., така и в колата. 


От областната управа казаха, че ще проведат разследване на убийството.


„Започнато е съдебно разследване от прокуратурата, а административно разследване е образувано от нашето губернаторство. Съответният полицай е уволнен“, се казва в съобщението. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (1)

Батко

Батко

03.12.2021 | 09:17

Е защо ще го уволняват, че е застрелял престъпника. Оня що е бягал.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?