49

Полагат легендата Пеле в гробище от Книгата на Гинес

Уникално вертикално гробище, вписано в Книгата на Гинес, ще бъде последното място за вечен покой на Пеле, съобщават бразилски медии. Гробницата се намира в 14-етажна сграда в Сантос, Бразилия, и разполага с водопад и музей на автомобилите 

Легендарният бразилски футболист, починал на 82-годишна възраст, ще бъде погребан на 3 януари. На 2 януари тялото на Пеле ще бъде откарано от болницата, където той почина, на стадион "Вила Белмиро".

Церемонията по сбогуването с играча ще започне в 10 сутринта местно време и ще продължи точно един ден. Събитието ще бъде достъпно за всички желаещи, но на присъстващите ще бъде забранено да се доближават до ковчега.

След това шествието ще премине през квартал Канал 6, където живее майка му Селесте, и ще продължи до гробището Memorial Necropole Ecumenica - Мемориалът на Вселенския некропол,  където ще бъде погребан в тесен семеен кръг.

Гробището се намира в гориста местност, гледа към стадиона "Вила Белмиро" и е вписано в Книгата на рекордите Гинес като най-високото гробище в света с 14 етажа и над 14 000 гроба. Включва крипти, погребални стаи, крематориум и мавзолей, както и градина с тропически растения, кафене на покрива и дори водопад. В сградата има и автомобилен музей. Започва да се строи през 1983 г. от аржентинския архитект Пепе Алтщут и е завършено и открито през 1991 г., продължава да се разширява, превръщайки се в туристическа атракция.

От юли 2003 г. Пеле е купил място на деветия етаж в чест на баща си, който е носил фланелката с номер 9, когато е бил футболист. Все още не е ясно дали точно там ще бъде положен Пеле.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?