2374

Пожарът в Мармарис е овладян, Ердоган плаши подпалвачите със смъртно наказание СНИМКИ

Умишленият горски пожар е овладян, след като изгори 4500 хектара гора за три дни на югозападния бряг на Турция, съобщи правителството в събота.

Ройтерс

След инспектиране на района близо до крайбрежния курорт на Егейско море Мармарис, министърът на горите Вахит Кириши похвали пожарникарите за ефективната работа при борбата с огъня, който започна във вторник.

Анадолска агенция

По хълмовете все още се издига дим, но огънят е потушен. Продължават дейностите по обезопасяването с полицейски водни оръдия, които помагат на пожарникарите в слабо населения район.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу обяви в четвъртък, че един заподозрян е бил задържан, добавяйки, че лицето е признало за умишлен палеж заради семейни проблеми.

Анадолска агенция

Президентът Тайип Ердоган намекна, че всеки, който е осъден за подпалването на пожар, би трябвало да получи смъртно наказание, което беше премахнато от турската конституция през 2004 г.

„Това трябва да бъде плашещо наказание“, каза Ердоган в петък.

Анадолска агенция

Първият голям пожар в страната през лятото събуди спомени за миналогодишните пожари, които опустошиха 140 000 хектара гори, най-голямото огнено бедствие в историята.

Ройтерс

През последните дни местните власти предупредиха, че управляващите са неподготвени за това лято.

Анадолска агенция

Но Кириши каза пред репортери в събота, че самолетите и личният състав „всички са се увеличили“ в сравнение с миналата година. Той каза, че 88% от горските пожари в Турция са предизвикани умишлено от злонамерени хора.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Има много лоши хора

Има много лоши хора

26.06.2022 | 15:21

Това земно кълбо е пъкъла ,на всяка крачка има безкрупулни, злобни,завистливи,,,,хора,,,- дяволи ,готови на всичко за пари!!Такива има и в бг.парламента!!!

Отговори
2 0
11g ivan

11g ivan

26.06.2022 | 18:10

Ko iska66 yyyy11g️️️️

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?