Следвайте ни

Пожар лумна в една от най-големите болници на Истанбул

viber icon

Пожар избухна на строителен обект в болничния комплекс "Чапа" към медицинския факултет на университета в Истанбул, който се намира в квартал Фатих.  

Кълба плътен дим покри небето над болничния комплекс, а пушекът може да се види от много райони на мегаполиса. В социалните медии бяха поместени стотици снимки на пожара и панически бягащи хора. Няма информация за пострадали при инцидента.

Пожарникарите, дошли на място за кратко време, продължават да гасят пламъците, където от време на време се чуват експлозии. Причината за огъня не е неизвестна.
Очевидци споделиха, че пожарът е избухнал на последния етаж на новостроящо се крило на болницата, което в момента е било празно. 

Държавната болница "Чапа" е едно от най-важните здравни заведения в Истанбул.  


Първо изявление за инцидента направиха от областната управа на Истанбул. "Съобщено е за пожар на покрива на строяща се сграда в квартала Топкапи в квартал Фатих, принадлежаща на Медицинския факултет на университета в Истанбул. Пожарът е вече под контрол от изпратените пожарни екипи. В момента се провеждат охлаждащите работи по терена", заявиха от областната управа. 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?