1553

Поискаха 5 милиона долара от Железния заради изнасилване преди 30 години

Майк Тайсън е изправен пред нови обвинения в изнасилване. Жена, която желае да запази анонимност, твърди, че е срещнала бившия боксьор в клуб в Ню Йорк в началото на 90-те години, когато се случило и предполагаемото нападение.

В клетвена декларация, подадена от жената в Окръжния съд на Олбъни в Ню Йорк, се твърди, че двамата с Тайсън са се срещнали в началото на 90-те години в танцов клуб на име Septembers. По думите на обвинителката, заедно с нейна приятелка са се разхождали с Железния и лимузината му, като малко по-късно били поканени на парти. Двете момичета се разделили, защото едното е трябвало да остави колата си, а след това е щяло да бъде взето от лимузината на Тайсън.

Анонимната обвинителка остава в автомобила на боксьора, където твърди, че е била опипвана. „Каза му не няколко пъти, но той продължи да ме напада. След това свали панталоните ми и жестоко ме изнасили“, продължават показанията.

Според декларацията, жертвата иска 5 милиона долара обезщетение заради вредите, които включват физическо, психическо и емоционално насилие. Делото е заведено съгласно Закона за оцелелите пълнолетни в Ню Йорк, който губернаторът Кати Хоул подписа миналата година.

Съгласно него се дава едногодишен прозорец за ретроспекция на оцелелите от сексуално насилие, настъпило, когато са били на възраст над 18 години, за да съдят насилниците си, независимо кога е извършено насилието. До момента представители на Майк Тайсън не са отговорили на обвиненията.

Тайсън вече има присъда за изнасилване през 1992 година, заради която той лежи три години в затвора. През 1997 година пък влиза зад решетките заради нападение над двама шофьори. Арестуван е през 2007 година заради притежание на кокаин и шофиране в нетрезво състояние.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?