Следвайте ни

Погребват собственика на bTV Петр Келнер в тесен семеен кръг

viber icon

Молим всички, особено медиите, да зачитат неприкосновеността на личния живот на семейството на Петр Келнер в този труден момент. Погребението ще се състои в тесен семеен кръг. Това каза пред чешкият "Лидове новини", говорителката на инвестиционната група PPF Jitka Tkadlecova. Тя потвърди за смъртта на най-богатия чешки бизнесмен, който загина при хеликоптерна катастрофа в Аляските планини.
Причините за инцидента, при който загинаха петима души, още се разследват, допълни говорителят.

Държавната полиция на Аляска научила за катастрофата в събота в 22:00 местно време, когато хеликоптерът не пристигнал на мястото за кацане и свидетели видели останки в района на ледника Кник. Те незабавно изпратили а място спасителен екип, който констатирал смъртта на петима души и намери единствения оцелял.

Келнер не показваше много публично и рядко общуваше с медиите, съобщава още" Лидове новини". Медиите обаче често се занимавали с частната собственост на Келнер - вилата му във Врани над Вълтава, вила в Прага в Hanspaulka, вила в Jizerka в района на Яблонец или резиденция в Podkozi в района на Beroun са добре известни. През 2002 г. той и съпругата му Рената основават фондация, която подпомага обучението на социално слаби ученици и частна гимназия за даровити деца в Бабице край Прага.

Келнер е роден на 20 май 1964 г. в Чешка Липа и прекарва младостта си в Либерец. Според "Лидове новини" бизнесменът е женен за втори път и има четири деца. Най-известната от неговото потомство е Ана Келнер. Занимава се с конна езда. Според медиите неин партньор е друг чешки милиардер Даниел Кретински, когото Forbes съветва за третото място в класацията.

Коментари (2)

Ami

Ami

29.03.2021 | 13:57

Въпреки че в Европа Петр Келнер получи позволението за покупката на медийния гигант, в САЩ настроенията са различни. Сенатор Марко Рубио поиска в края на февруари от администрацията на президента Тръмп да преразгледа последиците за националната сигурност на САЩ от планираната продажба на мажоритарния дял от CME. Неговото основно подозрение е, че чехът е проводник на китайските интереси на Запад.

Отговори
3 0
сервитьор

сервитьор

29.03.2021 | 13:43

А можеше да си пие Пражко пиво и да си джитка с Октавията! Когато си роден за сервитьор не се прави на Келнер

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?