4020

Погребалните агенти отказват да транспортират тялото на Навални от моргата

Екипът на руския опозиционер Алексей Навални, който почина на 16 февруари в арктическия затвор, заяви, че погребалните служби отказват да транспортират тялото му в църквата, където е насрочено погребението му за 1 март в Москва.

"Това е истински позор. Шофьорите на катафалките вече отказват да транспортират Алексей от моргата", оплака се в Телеграм Иван Жданов, един от близките сътрудници на починалия опозиционен лидер.

"Първо, не ни позволиха да наемем погребална зала, за да се сбогуваме с Алексей. А сега, когато погребението трябва да се състои в църквата, погребалните агенти ни съобщават, че никаква катафалка няма да закара тялото там", потвърди екипът на Навални в социалните мрежи.

Погребението на опозиционера трябва да се състои в петък, 1 март в 14:00 ч. местно време в църква в югоизточната част на руската столица Москва. Алексей Навални трябва да бъде погребан в близкото Борисовско гробище, предаде БНТ.

Откакто тялото му беше предадено на майка му, екипът на 47-годишния опозиционер е търсил място за "публично сбогуване", но е получил "отказ". Сътрудниците на Навални призоваха московчани да присъстват на погребението на опозиционера, а поддръжниците му в други градове и в чужбина да се съберат, за да почетат паметта му.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Стигнаха дъното

Стигнаха дъното

29.02.2024 | 23:01

И дори не го осъзнават.

Отговори
1 4

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?