2374

Подарък за пълнолетие: млада канадка удари огромен джакпот и остана в историята

18-годишната канадка Джулиет Ламур от Северно Онтарио купи първия си билет за лотария на рождения си ден и веднага спечели 48 милиона канадски долара (36 милиона щатски долара).

Телевизионният канал CP24 разказа за девойка, която удари джакпота. Според Ламор дядо й предложил да играе на лотарията.

„Когато дойдох да купя, не разбрах какво да правя, защото никога преди не бях разбирал билети. Затова се обадих на баща ми и той предложи да участва в лотарията LOTTO 6/49 Quick Pick “, спомня си момичето. В същото време тя първо забрави за билета и се сети за него едва, когато след тегленото колегата й сканира документа със специално приложение - устойството започна да свири, а на екрана на телефона се появи надпис "Голям победител".

Ламур стана най-младият победител в лотарията в историята на Канада, спечелил толкова огромен джакпот. Тя планира да похарчи парите за образование - момичето иска да влезе в медицински университет, за да може по-късно да се върне на работа в своя град. „Исках да бъда лекарка още преди да спечеля от лотарията. Сега мога да сбъдна мечтата си, без да се притеснявам за стипендии и заеми“, казва тя. След края на учебната година момичето иска да похарчи част от парите за пътуване. „Не съм почитатеката на лежачката на плажа. Искам да видя различни страни, да науча историята и културата им, да опитам национална кухня, да чуя езици”, споделя тя.

По-рано беше съобщено, че 41-годишната жена, която пожела да остане анонимна, е използвала безплатен билет за лотария. В крайна сметка тя удари джакпота.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?