Следвайте ни

Почти месец след трагедията: Спасиха котка от развалините на рухналата сграда в Маями

viber icon

Спасителните екипи продължават да работят неуморно и властите на Флорида вече са съобщили за откриването на безжизнените тела на 90 души под развалините на 12-етажната сграда, която се срути на 24 юни. Сега слаб лъч светлина идва сред толкова много трагедии - откриха черна котка невредима в развалините на рухналата сграда, съобщава „Ту отро диярио“.

Котката на име Бинкс е намерена да се лута из зоната на бедствието и е взета от асоциация за спасяване на животни „The Kitty Campus“. Собственикът на приюта Джина Никол Власек публикува съобщение във Фейсбук, за да идентифицира собствениците му и социалните мрежи направиха своето чудо.

Един от бившите жители на рухналата сграда потвърди, че малкото коте е принадлежало на семейството му. „Всичко, от което се нуждаехме, беше лъч надежда в тази трагедия. Днес беше един от най-удивителните дни ... един от оцелелите дойде да види котката и да определи дали това е котката на семейството му и беше! “, написа Джийн в публикация, която вече има хиляди„ харесвания “.

Негови собственици са семейство Гонзалес, които са живели на деветия етаж на сградата и чийто апартамент остава разсечен наполовина от срутването. Сега двама от членовете му са сериозно ранени при трагедията и са приети в болницата, а трети остава изчезнал.

Кметът на окръг Маями-Дейд, Даниела Левин Кава, също се позова на тази обнадеждаваща констатация, 16 дни след колапса и в някои интензивни и трудни дни за всички засегнати хора и техните семейства: „Радвам се, че това малко чудо може да внесе малко светлина в живота на скърбящото семейство днес и може да осигури светло място за цялата ни общност в разгара на тази ужасна трагедия. "

12-етажната сграда рухна рано сутринта на 24 юни. При почти сто жертви 60 души все още са в неизвестност.

Откриването на тела се ускори през последните дни, след разрушаването на частта от сградата, която все още стоеше, което позволява достъп до недостъпни преди това зони. Спасителите са продължили да работят въпреки бурята, която удря района, докато мълнията не е принудила работата да спре в 7:00 в събота.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?