46

ПОЧНА СЕ: Седемнадесет горски пожара в Егейска Турция за пет дни

Седемнадесет горски пожара избухнаха в югозападната турска провинция Мугла през последните пет дни, съобщи държавната Анадолска агенция (AA).

На 6 юни избухна пожар в храсталаци и земеделските площи в квартал Битез в популярния ваканционен курорт Бодрум.

Пожарът, който се разпространи бързо заради вятъра, беше потушен по-късно през деня. От дирекцията съобщиха, че пожарът е предизвикан от мълния.

Около два хектара гори са пострадали при пожарите в областите Сейдикемер, Фетие, Даламан, Кьойджегиз, Ула, Мармарис, Ментеше, Милас и Бодрум, според агенцията.

При 2793 пожара миналата година Турция е загубила повече гори от предходните 10 години взети заедно. Размерът на опожарените горски площи е 139 503 хектара по данни на Главна дирекция по горите (ГДГ). Мугла беше най-силно засегнатата провинция от горските пожари.

Междувременно кабинетът на губернатора на Мугла забрани влизането в няколко горски района до 31 октомври като част от мерките за предотвратяване на пожари, причинени от човека.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Веселинъ ЕГН 7112136860

Веселинъ ЕГН 7112136860

08.06.2022 | 14:00

Няма и никога не е имало Егейска турция или Егейска гърция ...никога! Това са заграбени Български Тракийски земи от евреите-османци и етиопо-александрийски юдеи! Ще кажа само,че пожарът за турци и гърци все още не е започнал. Пожарът предстои и ще горят като факли до един! На грузинският турски ром ХерДоган му обещавам пламъци и в а,н,у,с,а!

Отговори
1 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?