Следвайте ни

Почина разградският лъв Терез

viber icon

Лъвът Терез, който заедно с брат си Масуд бе прехвърлен от Разград в спасителния център за големи котки на нидерландската неправителствена организация "FELIDA", е починал. 

"Само 10 месеца, след като казахме "Сбогом" на Масуд, отново сме потънали в скръб. Трябва да се сбогуваме и с любимия ни Терез, който се събра с брат си и ни остави с разбити сърца", се казва в официалното съобщение на "FELIDA". 

Терез и Масуд се родиха след кръвосмешение в разградския зоопарк през септември 2017 г. Те бяха в тежко здравословно състояние и едва не умряха, след като бяха изоставени от майка си. След намесата на фондация "Дивите животни" лъвчетата бяха настанени във ветеринарна клиника в София, а след това отглеждани от Марина Георгиева - тяхната човешка майка. През февруари 2018 г. Терез и Масуд бяха транспортирани със специален автомобил до спасителния център в Нидерландия.

В края на юли м.г. състоянието на Масуд рязко се влоши и той беше евтаназиран. В началото на януари т.г. след дълга борба с онкологично заболяване и последвал инсулт издъхна и Марина Георгиева.

От нидерландската организация съобщават, че състоянието на Терез се е влошило през последните седмици, като най-сериозен проблем била бъбречната недостатъчно на младия лъв. Въпреки че в лечението му включени и германски лекари, Терез не е можел да бъде спасен.

"Бяха взети всички възможни мерки, но Терез отслабваше все повече и след последна консултация стана ясно, че няма начин да се възстанови. Въпреки младата му възраст, нямаше надежда за подобрение", пишат още от "FELIDA".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?