49

Почина личният фотограф на принцеса Даяна

На 78-годишна възраст почина легендарният моден фотограф Патрик Демаршелие. Смъртта на френския фотограф беше съобщена на страницата му в Instagram

„С голяма тъга съобщаваме за смъртта на Патрик Демаршелие на 31 март 2022 г. на 78-годишна възраст” гласи постът.

Патрик Демаршелие остави съпруга, тримата сина и трима внуци. Причината за смъртта на фотографа не се уточнява.

Демаршелие е известен с работата си със супермодели и холивудски звезди. Творбите му са публикувани от Vogue, Rolling Stone, Elle, Harper's Bazaar и други. Той бе и личен фотограф на принцеса Даяна. Снимките на фотографа са били изложени в музеи по света.

Патрик Демаршелие е заснел рекламни кампании на L'Oreal, Armani, Calvin Klein, Chanel, GAP, Lancome, Ralph Lauren, Revlon, Versace и други марки, а през 2005 г. бе нает да заснеме световноизвестния календар на Pirelli. Демаршелие издава и свои собствени фотоалбуми и издавде книга, посветена на модната къща Dior.

Някои звезди вече реагираха на смъртта на фотографа. „Почивай в мир, Патрик Демаршелие. Благодаря ви за толкова много прекрасни спомени и образи, които винаги ще бъдат вечни“, написа супермоделът Синди Крауфорд.

„Благодарен съм, че имах късмета да бъда пред вашия обектив. Най-нежния, най-легендарния“, написа Бела Хадид.

„Гласът ти беше толкова нежен и вдъхновяващ, скъпи Патрик Демаршелие, а изкуството ти никога не е било вулгарно. Имахме толкова много страхотни моменти, но искам да споделя този много личен момент. Когато разбрахте на снимките, че майка ми и една от сестрите са в града, каза: "Доведи ги!". Винаги ще бъдете запомнени с искра в очите и лека усмивка на устните. Обичам те!” написа Наталия Водянова.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?