71

Почина легендарен основател на световен моден гигант

Гигантът в търговията на дребно, който води началото си от магазин за обувки в Сиатъл, открит от шведски имигрант, понастоящем има 182 магазина в 28 държави и предлага онлайн пазаруване в 30 държави.

 

Почина американският бизнесмен и милиардер Брус Нордстрьом, който превърна семейния си магазин за обувки в международен моден гигант. 

Нордстрьом е починал на 90-годишна възраст на 18 май в дома си във Вашингтон, съобщиха от семейството му. 

"Нашият баща оставя огромно наследство като легендарен бизнес лидер, щедър гражданин на обществото и верен приятел", се казва в изявлението на синовете му, главния изпълнителен директор на Nordstrom Ерик Нордстрьом и президента на компанията Пийт Нордстрьом.

Богатството на Брус Нордстрьом се оценява на 1 млрд. долара. Той се оттегли от ръководството на компанията през 1995 г., а през 2006 г. се пенсионира и като председател на борда на директорите. 

Гигантът в търговията на дребно, който води началото си от магазин за обувки в Сиатъл, открит от шведски имигрант, понастоящем има 182 магазина в 28 държави и предлага онлайн пазаруване в 30 държави, пише "Дейли мейл". 

Историята на марката започва през 1901 г., когато дядото на Нордстрьом - Джон Нордстрьом, имигрант от Швеция, и неговият партньор Карл Ф. Валин отварят магазин за обувки в Сиатъл, наречен Wallin & Nordstrom.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?