1939

Победителката от Евровизия Руслана: Спасете украинските бойци в Мариупол

На емоционална пресконференция в Истанбул в понеделник роднини на украински войници в обсадения град Мариупол помолиха за помощ от Турция, за да спасят близките им, които са под обсада повече от 80 дни.

 

Групата, съставена от четири украинки, които са съпруги и майка на мариуполски бойци, водена от Руслана, украинска певица, спечелила конкурса за песен на Евровизия през 2004 г., призова турския президент Реджеп Тайип Ердоган да помогне за спасяването на войниците. Те са притиснати в мрежа от подземни тунели в стоманодобивния завод Азовстал в Мариупол.

Анадолска агенция

„Днес бихме искали да се обърнем към г-н Ердоган за обединяване на международните усилия“, каза Руслана пред препълнената зала. „Ролята на Турция в усилията за разрешаване на конфликта е много голяма. Застанете с Украйна. Обединете се за Украйна. Помогнете на Мариупол. Помогнете на Азовстал. Помогнете на нашите смели украински войници“, каза тя.

 

„Нямаме време за дискусии, трябва да направим всичко, за да спасим живота на хората, да спрем войната и да спасим Мариупол и Азовстал“, добави тя.

 

Групата посещава Истанбул, за да предадат посланието си за помощ, като те ще отидат и до Анкара, за да се срещнат лично и с Ердоган.

 

Докато техните партньори, бойците от украинския полк Азов, защитават Азовстал, Олха Андрианова, Хана Науменко и Катерина Прокопенко са ангажирани в своя лична битка – да накарат Запада да се намеси, за да ги спаси.

 

Жените все още получават редовни новини от Азовстал, но ситуацията ежедневно става все по-критична. Сред около 1000 украински войници, се намират там. Близо 600 са ранени, според Святослав Паламар, заместник-командир на полк "Азов".

 

В събота певецът Олех Псюк от украинската група Kalush Orchestra, победител в тазгодишната Евровизия, изтъкна тежкото положение на бойците. „Моля, помогнете на Украйна и Мариупол! Помогнете на Азовстал веднага“, призова Псюк.

 

Снимка: Победителката в Евровизия, Руслана на пресконференция в Истанбул (AА)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Аха,

Аха,

17.05.2022 | 13:56

Украинските сатанисти, които се крият в подземията на Мариупол, трябва да се предадат за да бъдат разследвани и съдени за военни престъпления! А с тях и укриващите се там натовски престъпни генерали!

Отговори
7 2
Политкорект

Политкорект

17.05.2022 | 13:26

Спасете украинските войни в Мариупол! Ваксинарайте се! А сега съобщение от нашия спонсор.

Отговори
4 1
Сем

Сем

17.05.2022 | 13:10

Абе тия са тръгнали без гащи да превземат света.Тая пя без гащи на Евровизия и и присъдиха награда.Президентът им без гащи и с оная си работа свири химна им на пиано.И изобщо-това да са без гащи е коронният им номер.

Отговори
9 2
TRET

TRET

17.05.2022 | 13:05

Украинската ковра, която пееше и се кълчеше без гащЕ, ако мо'е да не се обажда. Да си гледа ковралъка и да не се прави на разбирачка. Украйна ще остане в история скоро.

Отговори
9 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?