Следвайте ни

Победителка в "Мис Свят" разработва ваксината на Оксфорд (СНИМКИ)

viber icon

31-годишната красавица Карина Тирел  замени участията си в конкурси за красота, за да се отдаде на борбата срещу коронавируса и да облече бялата престилка. От година тя ръководи новаторски изследвания в Оксфордския университет.

Тя е коронясана за "Мис Англия" през 2014 г., а по-късно същата година печели четвъртото място в конкурса "Мис Свят". Но детската ѝ мечта е да се справи с глобални проблеми като маларията.

Д-р Тирел е смятана за един от най-ярките млади умове в страната. През последните 12 месеца работи денонощно, за да помогне за намирането на ваксина срещу COVID-19. 

Красавицата може да се похвали с медицинска степен от университета в Кеймбридж, опит на първа линия като младши лекар. Тя е и магистър по обществено здраве. 

Д-р Тирел е родена в Швейцария, но родителите й са британци. Баща ѝ Марк е физик, работил за изграждането на Големия адронен колайдер, а майка ѝ Сю е работила в Световната здравна организация.

В края на петата си година в университета тя печели тамошен конкурс за красота. Тази победа я отвежда на подиума на "Мис Англия".

Сега лекарката си сътрудничи с учени и медици от цял свят, за да гарантира, че правилните изпитвания за ваксини получават финансиране. След това всички си сътрудничат, за да намерят най-подходящата ваксина, като сравняват всички опити, правени по света. Нейният екип е отговорен за работата по ваксините на Pfizer, Moderna и Oxford AstraZeneca.

 

 

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?