Следвайте ни

По 800 паунда ще плащат наши студенти в Англия

viber icon

Студентите първа година от ЕС, приети в британски университети през есента, но не успели да влязат във Великобритания заради пандемията, са застрашени с 800 паунда сметка, ако не стъпят на Острова преди 31 декември, предупреждава „Гардиън“.

Поради влизащите в сила от 1 януари нови разпоредби след Брекзит тези студенти могат да не бъдат одобрени за получаване на временен статут на уседналост, независимо от върлуващата пандемия. Потенциално това означава за хиляди студенти сметката им да набъбне с допълнителни близо 800 паунда, от които 348 за виза и 470 годишно за здравна осигуровка.

Проблем за студентите, които още не са започнали на място обучението си във Великобритания, е, че не могат да предоставят доказателство под формата на плащане на наем, битови или банкови сметки.

Според Министерството на вътрешните работи е достатъчно студентите да представят един документ с дата от последните шест месеца на годината, за да получат временен статут на уседналост и печат в паспорта, потвърждаващ, че са влезли във Великобритания, или билет, потвърждаващ същото.

Междувременно източници от ЕС информираха, че преговорите за Брекзит ще продължат през уикенда в Лондон, след като по-рано бяха разпространени съобщения, че Мишел Барние се е отказал да пътува за британската столица.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?