46

Пловдивска следа в кошмара с разлив на амоняк край Пирот?

Съобщава се за втора жертва

Българска фирма-превозвач от Пловдив е наела влаковата композиция по договор с БДЖ, за да превози амоняка до границата със Сърбия. Там влакът е предаден на сръбския държавен железопътен оператор, съобщават източници на БНР. Машинистите са от страна на сръбския оператор.

Установена е втора жертва в района на дерайлиралия влак с цистерните амоняк при Пирот, каза Ненад Паунович, журналист от онлайн портала "Пирот плюс". Общо 51 са засегнатите от концентрацията на амоняка в близост до Бела паланка.

Влаковата композиция е все още в района на катастрофата върху релсовия път, районът е отцепен в радиус от около 50-100 метра, каза Паунович.

На мястото от снощи са 4 екипа огнеборци, които следят за изтичане на още амоняк. Едната от трите обърнали се цистерни е била празна.

Повечето от засегнатите жители са в болницата  в Пирот, а някои са закарани и в Ниш. Населението и животните в близкото село са евакуирани.

Ситуацията е под контрол, коментират сръбски и местните в района на Пирот и Цариброд медии.

България е предложила помощ за справяне с инцидента и в момента сръбските власти обмислят дали има нужда от това.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Чакай те Бя Не мъ фърляйте у бюфетя

Чакай те Бя Не мъ фърляйте у бюфетя

26.12.2022 | 16:08

Не ПИМК Бя А Илиянчу дет е на витрината кът низкоземните жрици на любовта Тъ Така със Българската връзка Тъ съга Трябва ли съга да съ изчервявам аз Българина затуй че Илиянчу са е изтипосъл гол на витрината като неопределен пол все още

Отговори
1 1
Влакове

Влакове

26.12.2022 | 13:51

Тиварните влакове от години май са опасни, аз живея да гара Филипово и там преминават с много висока скорост което вероятно е опасно ако се появи и най малка грешка то спиране едвали е възможно с тази скорост на такива дълги композиции, саседите коментират ама само приказки, наскоро чух и това, полицията все пак контролира пътищата, а жп транспорта едвали някой но според мен не е така нали минава през гари има час на тръгване и час на престигане как да не се знае скороста, значи се знае и тази шеметна скорост е допустима или има затваряне на очите, като цяло някой трябва май да се намеси ама то и това е бизнес и какво да пречим на някого е как така, като стане беля ще ми мислим държавата тогава е насреща

Отговори
3 1
Значи

Значи

26.12.2022 | 13:46

Сръбски влак, машинисти, сръбски стрлки и стрелочници. Какво общо има България? Ако някой у нас направи катастрофа с БМВ, германска следа ли ще е това?

Отговори
4 1
Коя?

Коя?

26.12.2022 | 13:36

ПИМК, ли?

Отговори
5 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?