Следвайте ни

Пловдивчанин засне многоетажна Америка

Бившият военен Живко Панайотов реди изложба около артсцената „Ядрото” в Капана

viber icon

Рядка фотографска изложба с кадри от улиците на Америка подготвя за първа самостоятелна изложба пловдивчанинът Живко Панайотов. В нея ще бъдат включени около 40 снимки, които показват живота, който кипи във Вашингтон, Ню Йорк, Балтимор, Бостън и Провидънс. Идеята му е всички те да бъдат показани на открито по стените около артсцената „Ядрото" в Капана.

„Пътувах много по крайбрежието на щата Кънектикът и в района на Кейп Код. Това са най-скъпите места по Източното крайбрежие и няма да повярване колко българи живеят и работят там”, обясни Живко Панайотов. Един от кадрите е запечатал ъглов американски магазин, над който се веят българското и американското знаме. Друг кадър е хванал отгоре надолу 66-етажния Тръмп Тауър в Ню Йорк. На друг се вижда уличната мараня на забързания Ню Йорк.

Бившият военен от Щаба на Трета армия нарича поредицата си „Фотопис от Америка". Хванал е човешките дреболии на първия и на последния етаж на тази многолика страна. Кадрите са заснети с камера „Канон 60D". Г-н Панайотов е обикалял Източното крайбрежие над три месеца. Спонсор му е бил друг известен пловдивчанин - д-р Светлозар Нотов, който от 24 години работи в Щатите. Ще окачи американските кадри около „Ядрото” веднага щом времето позволи това.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай