44

Плененият в Украйна немски танк вече е в Москва ВИДЕО

Плененият от руснаците в Украйна немски танк Leopard 2A6 беше докаран на Поклонная гора в Москва - хълм, който е сред най-високите места в града със своите 171,5 метра, предаде ТАСС.

Освен немската бойна машина, в руската столица е доставен и украински танк Т-72. Това оборудване ще допълни изложбената експозиция на трофеи, заловени в зоната за специална операция.

На 1 май на хълма ще бъде открита изложба на пленени оръжия и техника, заловени от руски военнослужещи по време на специалната военна операция, която ще продължи един месец, съобщиха от Министерството на отбраната.

В изложбата ще бъдат показани над 30 образци военна техника, произведена в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Турция, Швеция, Чехословакия, Южна Африка, Финландия, Австралия, Австрия и Украйна. По-специално гостите ще могат да се запознаят с танка Leopard и германската бойна машина на пехотата Marder, американската бойна машина на пехотата Bradley, шведската бойна машина на пехотата CV90 и френската бронирана бойна машина AMX-10RC.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?