965

План "Обезглавяващ удар" за убийство на Путин разгневи Кремъл

"Неназовани служители" в САЩ заплашват да ликвидират физически руския президент Владимир Путин. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за ТАСС, предупреждавайки администрацията на американския президент Джо Байдън за възможния ответен удар. 

„Най-далече стигнаха във Вашингтон, там някои „неназовани чиновници“ от Пентагона всъщност заплашиха да нанесат „обезглавяващ удар“ по Кремъл. Става дума за заплаха от физическото ликвидиране на ръководителя на Руската федерация. Ако такива идеи наистина се подхранват от някого, този някой трябва много внимателно да помисли за възможните последици от подобни планове“, каза Лавров.

Той отбеляза, че Русия и САЩ не могат да поддържат нормална комуникация поради конфронтационния курс на Белия дом.

„Обективно е невъзможно да се поддържа нормална комуникация с администрацията на Байдън, която обявява за цел нанасянето на стратегическо поражение на страната ни“, подчерта министърът.

Според него „руско-американските отношения наистина са в изключително плачевно състояние, практически замразени по вина на Вашингтон“. В диалога със Съединените щати Руската федерация изхожда от „принципа на реципрочност“ и действа „като правило според принципа „око за око“, добави ръководителят на руското външно министерство.

На 28 март Джо Байдън подчерта, че политиката на САЩ не е насочена към свалянето на Путин. Но два дни преди това по време на посещение във Варшава, говорейки за руския лидер, той каза, че „този човек не може да остане на власт“.

Байдън обясни, че във Варшава той само „изрази възмущението си, смятайки, че той (Путин- б.р.) не трябва да остава на власт, както лошите хора не трябва да продължават да вършат лоши неща“. Според него „това не означава“, че американската „фундаментална политика е да направи нещо, за да свали Путин по някакъв начин“.

Президентът на САЩ отбеляза, че е "изразил моралното възмущение", което "изпитва" и "не се извинява за това".

В интервю за ТАСС Лавров каза, че Русия е готова да обсъди със САЩ "въпросите на сигурността както в контекста на Украйна, така и в по-широк стратегически план". Според него Москва "чака" Вашингтон да "узрее" за изграждане на взаимно уважителни отношения с Руската федерация на равноправна основа.

Лавров смята, че конфронтационните сигнали в ядрената сфера идват от Запада, „изглежда, че напълно са се отказали от всякакво благоприличие“.

„По-конкретно, ясно беше отбелязана небезизвестната Лиз Тръс (бившият премиер на Великобритания -б. р.), която без капка съмнение заяви по време на предизборния дебат, че е напълно готова да нареди ядрен удар, “, отбеляза Лавров.

Според него на Запад непрекъснато се разгръщат „безотговорни спекулации, че Русия се готви да използва ядрено оръжие срещу Украйна“.

„Говорим за нещо съвсем друго: курсът на Запада към пълно сдържане на страната ни е изключително опасен. Носи риск от плъзгане към пряк въоръжен сблъсък на ядрени сили“, подчерта 72-годишният дипломат №1 на Русия.

По думите му Москва настоява, че в ядрена война не може да има победители "и тя никога не трябва да бъде отприщвана".

„Вече не е тайна за никого, че стратегическата цел на САЩ и техните съюзници в НАТО е да победят Русия на бойното поле като механизъм за значително отслабване или дори унищожаване на страната ни. За постигането на тази цел нашите противници са готови на много“, добави Лавров.

Той също така смята, че властите в Киев се опитват да въвлекат САЩ и другите членове на НАТО още по-дълбоко в конфликта в Украйна, разчитайки на челния им сблъсък с Русия.

„Достатъчно е да си припомним провокацията от 15 ноември с падането на украинска ПВО ракета на територията на Полша, която Зеленски фалшиво се опита да представи за руска. Добре, че тогава Вашингтон и Брюксел имаха разума да не да се поддаде на този трик. Но инцидентът показа, че режимът няма да се спре пред нищо“, заяви още министърът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
30 коментара
САМУРАИ, ДЖЕДАИ....

САМУРАИ, ДЖЕДАИ....

28.12.2022 | 23:43

ВСЕ П Е ДЕ Р А С ТИ И ВСЕ ТЪ ПИ НО, УПОРИТИ! :) И ВСЕ ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН СВЪРШВАТ НАКРАЯ :) youtube. com/watch?v=sZkOMqT0zbU

Отговори
0 0
ВОТ ВАМ ДОРОГАЯ АЛИНА ;)

ВОТ ВАМ ДОРОГАЯ АЛИНА ;)

28.12.2022 | 19:41

youtube. com/watch?v=5x7UOh_PUGw

Отговори
0 0
ВЫСОТНИКИ ПОЗДРАВЛЯЮТ АЛИНА ЗАГИТОВА С НАСТУПАЮЩЕМ !

ВЫСОТНИКИ ПОЗДРАВЛЯЮТ АЛИНА ЗАГИТОВА С НАСТУПАЮЩЕМ !

28.12.2022 | 19:15

И С ВЫСОТЫ ВАМ ШЛЕМ ПРИВЕТ :) vk. com/video-11274308_136500191

Отговори
0 0
Володимир Кокаински

Володимир Кокаински

28.12.2022 | 05:46

Слава на България, Русия и Сърбия. Да изметем укро-македоно-косовската американска утайка от източна Европа!

Отговори
2 0
СТАРЫЕ ПЕСНИ О ГЛАВНОМ

СТАРЫЕ ПЕСНИ О ГЛАВНОМ

28.12.2022 | 00:50

НА ЛЕД, ЩО НЕ? :)

Отговори
0 0
СЕВЕРНО ПЪРВЕНСТВО

СЕВЕРНО ПЪРВЕНСТВО

28.12.2022 | 00:48

ПО ХОКЕЙ И КЪНКИ МОЖЕ ДА ИМА. Е АКО И ЕТИОПЦИТЕ ИСКАТ ДА УЧАСТВАТ, НО САМО МЕСТНИ! МОЖЕ ДА ГИ ВКЛЮЧИТЕ :)

Отговори
1 0
ФИГУРИСТИТЕ

ФИГУРИСТИТЕ

28.12.2022 | 00:44

ДА СЕ ПРИВЛЕКАТ В ТЕАТЪР, КОНЦЕРТИ НА ЛЕД. ПЕВЦИ, АРТИСТИ С УМЕНИЯ СЪЩО. НИТО ЕВРОПЕЙСКО, НИТО СВЕТОВНО С НИГЕРИЙСКИ ФИГУРИСТИ НЕ ПРЕДВИЖДАМ ДА ИМА.

Отговори
0 0
В КОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА

В КОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА

28.12.2022 | 00:38

Е РАЗВИТО ФИГУРНОТО ПЪРЗАЛЯНЕ ТА ИЗОБЩО ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО?! У ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ?

Отговори
0 0
АЛИНА

АЛИНА

28.12.2022 | 00:23

СМОТРЕТЬ ПРОСТО НА ТЕБЯ, КАЙФ! :)

Отговори
0 0
Соросоидните

Соросоидните

27.12.2022 | 21:09

изверги използват украинцитете за пушечно месо.За тях славяните винаги са били такова.Сега ,чрез евреина Зеленски си изпълняват коварния план ,за междуславянска кървава война ,с външно финансиране и въоръжаване.

Отговори
8 8
Соросоидните

Соросоидните

27.12.2022 | 21:46

Братушка, кой нападна Украйна и защо го направи. Рашистите всеки ден изтъкват различна причина защо започнаха тази нелегална война, или както до скоро сами я наричаха специална операция.

Отговори
9 3

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?