1553

"Питбулът на Тръмп": Лъжех, за да е щастлив

Ключов свидетел, Майкъл Коен призна, че е лъгал и е издевателствал над хора, за да изпълни задачи, поставени му от Доналд Тръмп. Новината е на „Гардиън“.

Бившият адвокат на републиканския кандидат-президент беше призован да свидетелства в процеса срещу за скрити плащания към порнозвездата Сторми Даниълс. След разказа на еротичната дама за сексуална връзка през 2006 г. с Тръмп, която той отрича, това свидетелство е още един решаващ момент в този исторически процес, предаде АФП.

Републиканецът рискува да получи първата в историята на Съединените щати присъда за престъпление на бивш президент. Твърди се, че Коен, наричан по-рано „Питбулът на Тръмп“, е платил на Даниелс 130 000 долара, за да купи мълчанието ѝ за тази сексуална връзка, в края на президентската кампания през 2016 г.

Според обвинението, когато през 2017 г. Майкъл Коен е получил възстановяване на разходите от тогавашния президент на САЩ, тез са били прикрити като „юридически такси“ в сметките на холдинга Trump Organization. Коен припомни, че е наричал Доналд Тръмп „шеф“ или „г-н Тръмп“ и говори за периода си в Trump Organization.

„Беше фантастично да работя за него, особено през тези 10 години, беше невероятно преживяване в много, много отношения. Имаше страхотни моменти, имаше и няколко по-малко от страхотни моменти, но в по-голямата си част се наслаждавах на отговорността, която ми беше възложена. Харесваше ми да работя с колегите си в организацията „Тръмп“, с децата на Тръмп. Това беше едно голямо семейство“, каза адвокатът.

Когато беше запитан дали е лъгал в полза на Тръмп, Коен отговори: „Лъжех“ и заяви, че това е било необходимо, за да „изпълни дадена задача“. На въпроса дали е издевателствал над хора заради републиканеца, Коен отговори следното: „Единственото нещо, което ми беше в главата, беше да изпълня задачата, за да го направя щастлив“.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?