1553

Писмо в бутилка спаси шестима корабокрушенци

Шестима корабокрушенци прекараха 17 дни на пустинен остров в Бразилия, след което бяха спасени благодарение на съобщение в бутилка, намерена от рибари, съобщи Brazilian.

На 24 март кораб с шестима души на борда напусна бразилския град Сантарем. Членовете на екипажа планираха да стигнат за 10 дни до град Чавис, който се намира в делтата на река Амазонка край източния бряг на Южна Америка. На третия ден те спряха връзката, а близките им уведомиха флота за изчезването им. Както се оказа, корабът попаднал в буря и се запалил.

Повечето от запасите били унищожени, но екипажът успява да доплува до необитаем остров и да изтегли кораба на брега. Корабокрушенците прекара две седмици на острова без провизии.

Надявайки се да избягат, в отчаяние хвърлили съобщение в бутилка във водата, в което посочили местоположението си и координатите на близки. "Помощ помощ! Имаме нужда от помощ, лодката ни се запали, прекарахме 13 дни на острова без храна. Нека нашите семейства знаят. Ние сме шестима“, казвало се в писмото.

Рибарите, открили съобщението, съобщили за това на представителите на флота. Хеликоптер долетя за корабокрушенците.

По-рано беше съобщено, че двама мъже и една жена са били спасени от пустинен остров на Бахамите, където са прекарали 33 дни след като лодката им е била разбита. За да оцелеят, те яли кокосови орехи, миди и дори плъхове. 

заб. снимката е илюстративна 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?