4232

Пищни лилави полета привличат посетители в Турската Тракия

Лавандулите започнаха да цъфтят в Сюлейманпаша в окръг Текирдаг, провинция на около 140 километра от българската граница, както и от Истанбул, известна като Турската Тракия. Района примамва десетки посетители да се насладят на красотата на спокойните пъстри полета.

С повишаването на температурите лавандулите започнаха да цъфтят, изпълвайки пейзажите с лилави нюанси и привличайки десетки посетители от България, особенопрез уикендите.

Хареса ни тук. Лавандулите изглеждат страхотно“, заявиха посетители от Златоград, дошли да се радходят в района приди да пазаруват от местните магазини.

Предприемачът Хакан Тургут отправи топла покана към хората които обичат природата, да посетят неговите лавандулови полета. Той заяви пред турския ежедневник Хюрийет, че има много чуждестранни и местни посетители, които избират тези дни да се отцият в района, за да се снимат на фона на лавандуловите полета.

Каним всички да дойдат и да направят завладяващи и незабравими снимки, като ще можете да се почерпите с класически турски чай и вкусни домашно приготвени курабийки“, заключи Тургут. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?