Пирамидата на Мадоф: Вторият след фараон №1 в света се самоуби

Съпругата открила тялото в басейна, не успяла да го спаси. $7.2 млрд. прибрал Джефри Пикауър от измамните схеми

Самоуби се съучастникът в измамните схеми на своя добър приятел - финансиста от Уолстрийт Бърнард Мадоф. В момента Мадоф излежава 150 години затвор.

67-годишният Джефри Пикауър е сочен за най-големия печеливш от пирамидата. Слисаната съпруга открила тялото му в басейна на неговия дом в Палм Бийч, щата Флорида. Жената и прислужницата опитали да го измъкнат от водата, но така и не успели да го спасят.

Наскоро списание Форбс включи Пикауър в класацията на 400-те най-богати американци. Той обаче беше уличен като съучастник в измамната схема на Мадоф и беше подсъдим по обвинение, че се е облагодетелствал със 7,2 милиарда долара. Пикауър и съпругата му бяха основатели и управители на фондацията „Джефри и Барбара Пикауър", дарила милиони долари на престижния технически университет на Масачузетс и на обществената библиотека в Ню Йорк.

Бърнард Мадоф беше осъден а 150 години затвор за една от най-големите измами на века на стойност 65 милиарда долара, която доведе до разоряването на хиляди инвеститори, компании и банки в САЩ и по света. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?