Следвайте ни

Пирамида за недвижими имоти събра близо 70 милиона долара

viber icon

Фирма за недвижими имоти, наречена "Герчек Евим" („Моят истински дом“), която Агенцията за банково регулиране и надзор на Турция определи да бъде ликвидирана, е "финансова пирамида", която е събрала 600 милиона TL (69,2 милиона долара).

Съобщава се, че компанията, която работи под управлението на SAS Холдинг, е обещала 10% дивидент на своите 13 000 клиенти, натрупвайки близо 70 милиона щатски долара, но споразумението се оказа пълна измама, съобщи в. Хюриет. 

Фирмата първоначално предлагала 10% дивидент на своите клиенти, които се доверявали на компанията, след като виждат възвръщаемост на инвестициите си и решават да инвестират повече пари.

Много хора са се подлъгали и са инвестирали големи суми в схемата с надеждата за финансов просперитет.

Както е в много други пирамидални схеми, първия кръг на фирмата станали милионери, а останалите още чакат парите си.

Наскоро компанията отново влезе в центъра на медийното внимание поради доста ужасяващо събитие. Една от директорите на SAS Холдинг, която е собственик на "Герчек Евим", беше убита миналия месец в колата си. Сибел Кочан беше разстреляна от обирджии, които откраднаха част от 10 милиона лири, скрити в колата й, оставяйки една трета от сумата.

Разбра се също, че обирджиите са сред хората, които са инвестирали в компанията, и че са следвали всяка стъпка на Кочан. След убийството бяха арестувани осем души.

След като чу за убийството на Кочан, бившият й съпруг Сюлейман Айдън също отне живота си, скачайки от 32-я етаж на сграда, в която живееше, в азиатския квартал Аташехир в Истанбул.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?