Следвайте ни

Пиян "превзе" град с руски танк

Едва ли жителите на малкия град Пайѐнчно в Полша са очаквали да видят съветски танк по улиците, но точно това се случило преди дни. 49-годишен мъж трябвало да натовари бойната машина на рампа и да я закара до местния музей, но съоръжението се счупило.

За това мъжът, който бил и подпийнал преди това, решил, че най-добрата идея е сам да подкара танка. Той го запалил и тръгнал да обикаля града.

Когато видели танка по улиците, жителите на Пайѐнчно веднага се обадили на полицията – за тях машината била повече заплаха, отколкото музеен експонат. 60-годишният T55 е бил част от Втората световна война, а сега е собственост на полската армия.

Полицията се отзовала веднага, за да намери танка паркиран на улицата, а пияният мъж бил подпрян на него. Само заради факта, че е шофирал в нетрезво състояние го заплашват 2 години затвор, а за това, че е шофирал танк в нетрезво състояние – 8 години зад решетките.

Машината била върната в музея в пет сутринта благодарение на помощни средства, тъй като полицаите така и не успели да я запалят отново.

Миналата година в Русия пиян мъж също открадна танк и го подкара по улиците, прегази няколко коли и се блъсна в супермарекет. Той беше арестуван, докато се опитваше да открадне бутилка вино.

Източник: dnes.bg

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?