49

Петима загинаха при експлозия в ракетна фабрика в Анкара

Петима работници загинаха след мощна експлозия във фабрика за ракети и експлозиви на машинната и химическата промишленост в Анкара, обяви турското министерство на отбраната.

В завода са изпратени голям брой спасители, пожарникари и линейки.

CNN Тюрк

Губернаторът на Анкара Васип Шахин заяви за медиите: "Фаталният инцидент е станал в 08:45 часа сутринта. Всички служители, които бяха на мястото на инцидента, бяха достигнати от спасителните екипи. Под развалините са открити телата на 5 работници. Мястото е отцепено от съображения за сигурност. Извършват се технически проучвания под координацията на нашите прокурори."

Министърът на националната отбрана Яшар Гюлер прекъсна програмата си в Хатай и отпътува незабавно за мястото на инцидента.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч сподели: „Стартирахме необходимото съдебно и административно разследване за изясняване на инцидента."

CNN Тюрк

Кореспондентът на CNN Тюрк Ахмет Тюркеш съобщи на живо от мястото на инцидента: „Това е много голяма зона. Фабриката произвежда редица боеприпаси, необходими както на Министерството на отбраната, така и на Министерството на вътрешните работи. Тестовете на военните продукта се извършват тук. Експлозията беше чута отвсякъде. Пламъците се виждаха и отдалеч.

В момента се уточнява, че пожарът е потушен.

Тюркеш продължи: "Тук се произвеждат ракети и ракетни установки, военни експлозиви, детонатори, динамити и други боеприпаси, използвани от Турската армия. 

Мястото, където е станала експлозията, е цехът за производство на динамит. Пред съоръжението има голяма тълпа. Тук има много роднини на работниците. Те чакат новини от близките си“, заключи той

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?