Следвайте ни

Петима починаха за два дни след ваксиниране с „Астра Зенека“

viber icon

Петима души издъхнаха за два дни в Южна Корея, след като са били ваксинирани с препарата на Астра Зенека, съобщи южнокорейската агенция Йонхап.

Всички те имали сериозни хронични заболявания и са починали вчера и днес.

Един от пациентите - 52-годишен, страдал от мозъчно-съдови заболявания, прекарал бил инсулт, имал и проблеми със сърцето. Друг - на 58 години, бил с прекаран инфаркт и диабет. Трети - млада жена между 20 и 30 г., също като тях била лекувана в болница. Сериозни хронични заболявания имали и останалите двама.

Според местни медици в част от случаите не е имало негативни странични реакции на ваксината. Предстои експертиза, която да установи дали смъртта на пациентите има връзка с ваксинирането.

Това "за момента изглежда слабо вероятно", съобщиха властите на провинция Северна Джеола.

Над 154 000 жители на Южна Корея са ваксинирани досега срещу КОВИД-19; почти 152 000 от тях - с медикамента на АстраЗенека. Регистрирани са 718 случая, в които ваксината е имала странични ефекти; в 709 от тях имунизираните са усетили само леко неразположение, по-специално главоболие.

Според администрацията на южнокорейския президент Мун Дже-ин държавният глава е изразил желание в бъдеще да го ваксинират с британско-шведския препарат. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

ГЪДЮ

ГЪДЮ

12.03.2021 | 13:21

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ С ТОЗИ СИ АКТ!!!!! И ПРОЯВЯВА ГРИЖА ЗА ХОРАТА!!!!! РАЗЛИКАТА МЕЖДУ НЕГОВОТО МНЕНИЕ И ТОВА НА ХОРАТА ОТ КРИЗИСНИЯ ЩАБ,ИЗРАЗЕНО ВЧЕРА НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА Е СЛЕДНАТА: ОТ ЩАБА КАЗАХА-ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ,ДОКАТО ОТ ЕС НЕ КАЖАТ СТОП!!! ДА АМА АКО КАЖАТ СТОП,ПОРАДИ ПРОБЛЕМ С ВАКСИНАТА КАКВО СТАВА С ВАКСИНИРАНИТЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ,А??!!! БАТ БОЙКО КАЗА-СТОП,ДОКАТО ОТ ЕС НЕ КАЖАТ "МОЖЕ"!!!!ТОЗИ ВАРИАНТ Е МНОГО ПО-ДОБЪР ЗА ХОРАТА!!!!! ВСЯКО РЕШЕНИЕ СЕ ВЗЕМА СЛЕД ПРОВЕРКА,РАЗСЛЕДВАНЕ,АНКЕТА,ДОПИТВАНЕ И Т.Н. И Т.Н.РЕШЕНИЕТО НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ЗА СПИРАНЕ НА ВАКСИНАЦИЯТА Е ТОЧНО ТАКОВА-ДА СЕ ЧАКА НЕПРИКЛЮЧИЛАТА ПРОВЕРКА ДА ПРИКЛЮЧИ И ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ... А МНЕНИЕТО НА ДОКТОРИТЕ ОТ ЩАБА БЕШЕ-РЕШАВАМЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ ПРИ НЕПРИКЛЮЧИЛА ПРОВЕРКА,КОЕТО НЕ Е В ИНТЕРЕС НА ХОРАТА!!!! ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. А КАКВО БИЛА ПИСАЛА"МАРИЦА" И КАКВО СТАВАЛО И КАК-ТОВА СА НЕЗНАЧИТЕЛНИ ВЪПРОСИ-ДА СИ ПИШЕ КАКВОТО СИ ИСКА.

Отговори
1 0
Нали

Нали

04.03.2021 | 19:07

Естествено статията е анонимна! Щото като се омажете всички с гoвната на лъжата, ще мирише по-малко, отколкото само един да е надул гащите, нали!

Отговори
5 3
Марица тиражира

Марица тиражира

04.03.2021 | 19:02

Фалшиви новини! Никой не е починал в следствие на ваксиниране! Първо, тепърва предстои комисия да установи от какво са починали. Второ, здравните власти там заявяват, “че това е малко вероятно”, трето ваксинирането продължава а страничните ефекти са незначителни! Време е журналистите да започнат да носят наказателна отговорност за публикуването на ОТКРОВЕННИ И МАНИПОЛАТИВНИ ЛЪЖИ!

Отговори
8 2
Нали

Нали

04.03.2021 | 18:28

С две думи Марица няма информация дали тези хора са починали защото са ваксинирани, НО ТИРАЖИРА ФАЛШИВАТА НОВИНА!

Отговори
8 3
Сега кой е отговорен

Сега кой е отговорен

04.03.2021 | 18:01

Никой, защото хората подписват за това. Хитричко.

Отговори
8 4
Нормално

Нормално

04.03.2021 | 15:54

Нито една ваксина досега не е преминала през всички фази на изпитание. Нито една. Всичките все още се наричат експериментални. Най-рано ще дойде доклада за дългосрочните странични ефекти от Пфизер в края на 2022. Та модерната започна 3-та фаза изпитания на 05-Дек-2020. FDA (в Щатите) одобри ваксините само за Emergency use and temporarily, за извънредна употреба и то временно. Та фарма производителите още не знаят колко време ще трае създаденият имунитет от ваксините им. Защо ? Защото не са преминали през всичките установени времеви изпитания. Ваксини сглобени за 6 месеца не ми ги хвали.

Отговори
10 7
Лекар

Лекар

05.03.2021 | 06:48

Аман от умници.То и аспиринът не е по-малко опасен, да не говорим, че аналгинът сигурно е по-вреден и от ваксините, с доказани дългосрочни увреждания, но всички го пият без да се и замислят, камо ли да четат листовки.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?