1553

Петима мигранти се удавиха на път за Гърция

Петима мигранти се удавиха в Егейско море край югозападния бряг на Турция, след като тръгнаха с гумена лодка, очевидно към Гърция, съобщиха от турската брегова охрана. „Единадесет нередовни мигранти (10 възрастни, едно дете) бяха спасени... и телата на петима нередовни мигранти бяха открити“, се казва в изявление на бреговата охрана.

Инцидентът е станал рано в събота край град Дидим, във водите на турската провинция Айдън. Във видео, разпространено от турската брегова охрана, се вижда как мигранти в сива надуваема лодка махат, докато лодката им се лашка в бурното море.

Петима оцелели мигранти успяха да стигнат до гръцкия остров Фармакониси на 10 километра от турския бряг, съобщи гръцката брегова охрана. Според разказ на свидетел от гръцката брегова охрана, 31 души са били на борда на лодката, когато е отплавала.

Смъртните случаи в Егейско море са често срещани, мигрантите се качват на импровизирани лодки дори при бурно море. Жена и четири деца загинаха в същия район в началото на февруари, след като надуваемата им лодка потъна.

От 2014 г. 2269 души са се удавили в източното Средиземноморие, според Международната организация по миграция. 

 

Заб. снимката е илюстративна 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?