Следвайте ни

Перлата на Източна Тракия привлича с красота и богата история СНИМКИ

viber icon

Град Мидия в окръг Къркларели, наричан „перлата на Източна Тракия“, привлича своите посетители със своята природа и история.

Градът стана известен през последната година като мястото където тръбопроводът "Турски Поток" с руски природен газ за Европа през Турция, излиза на сушата. 

Разположен само на 140 км. от границата при Малко Търново, на 160 километра от Истанбул и на 95 километра от Къркларели, крайбрежният черноморски град очаква своите посетители, които искат да имат алтернативна почивка, със своето море, езера, природа и история.

Мидия, където синьото и зеленото се обединяват, предлага на своите посетители ненаситни природни гледки.

Някои от тези, които идват в града, отсядат в палатки, които са разпънали в горската зона, някои в каравани, а други в хотели и пансиони.

Тези, които се събуждат с чистия въздух на Странджанските гори, могат да прекарат приятно време в морето, след като се разходят известно време сред звуците на птици и потоци в гората.

Посетителите, могат да прекарат част от деня в обиколка на манастира Св. Никола, който има византийска църква, аязма (извор) и монашески стаи. Те могат да облекчат умората от деня с каране на кану или с лодка в езерата и реките близо до залез слънце.

Кюфтетата от Мидия, хардалие, риба и биволско кисело мляко също се харесват на посетителите. Директорът по култура и туризъм в Къркларели, Вели Шен каза пред Анадолската агенция (AA), че Мидия има много богата природа и има различна красота всеки сезон. 

Описвайки града като "туристическа точка, която си заслужава да се проучи", той каза: "Мидия предлага уникална красота със своите красиви ценности, история и природа.

Айхан Турналъ, който развежда туристите с лодка при лагуната в града, каза: "Мидия, това е, природа, море и китна река."

Той обясни, че населението, което е около 2500 през зимата, се увеличава до 30 хиляди през лятото. Турналъ каза, "Тук има разходки с лодка, туристите се разхождат из природата и плуват в морето. Природата е много красива. Който дойде тук, идва отново."

Снимки: Анадолска агенция 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?