71

Пендаровски арогантен: Няма значение кой ще управлява в България, вече преговаряме само с ЕС и ЕК

Самодоволна и нахална реакция за изборите у нас направи президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски.

„За двустранните ни отношения с България, с оглед европейската интеграция на Северна Македония няма особено значение кой в България ще формира правителство и кой ще бъде премиер, защото за разлика от преди, ние имаме европейска преговорна рамка и преговаряме с ЕС и ЕК, двустранните преговори приключиха, а в скринингите, които започнаха в различни области се говори само за отделните клъстери, не се говори за Гоце Делчев и цар Самуил”.

Това заяви в интервю за телевизия Телма президентът Стево Пендаровски, цитиран от БТА.

Попитан „докога като държава Северна Македония ще позволява такива дръзки провокации, като откриването на новия клуб  „Цар Борис III” в Охрид”, Пендаровски отговори, че още след откриването на Културния клуб „Иван Михайлов” в Битоля е смятал, че по най-бързия начин трябва да бъде променен и в него да има регистър на имена, които не могат да се ползват от сдружения и фондации.

 „Не мисля, че комисията, която тепърва ще се формира, може да реши проблема, защото и министърът каза, че не може да се работи ретроактивно. Културнияt клуб „Иван Михайлов” е регистриран през 2019 г., това, че сме спали като държава не ни оправдава. Тази комисия не искам да я коментирам, преди да е заработила още, но това обективно ще бъде неформална структура, която може да дава само препоръки. Съвсем друго е да има закон. Не разбирам в какво е трудността, защото това са 2-3 члена в закона и управляващите и опозицията могат да ги приемат за половин ден”, каза Пендаровски по повод повдигнатите въпроси за наименованието на гражданското сдружение „Цар Борис III” и клуба, чието откриване е обявено за 7 октомври. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
от две страни на границата броят соросоядските пендари

от две страни на границата броят соросоядските пендари

04.10.2022 | 14:52

и ни играят хуморезки от селските вечеринки, като Боко срещу Киро в люта схватака, а то все Херо Мустафа получаваш!

Отговори
0 4
Батко

Батко

04.10.2022 | 10:52

Макетата са живи руснаци! Само напалм за тях!

Отговори
0 6
Аха

Аха

04.10.2022 | 11:23

Македония ясно заяви оня ден заедно с още осем източноевропейски държави подкрепа за Украйна за членство е НАТО ! Ние къде сме? А?

Отговори
3 2
война на македония и анексация

война на македония и анексация

04.10.2022 | 10:12

Македоницте = Украинците едни и същи продажници

Отговори
4 6

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?