1553

Пазете детето си! Момченце умря заради мода в Tik Tok

Последиците от следването на тенденциите, които децата виждат онлайн, не винаги са ясни. Децата често не осъзнават, че някои от тези трендове могат да бъдат фатални, съобщава bTV..

Семейството на 11-годишно дете скърби за загубата. Детето е починало в резултат на ужасяваща онлайн тенденция. За да не преживее никой друг това, което те са преживели, семейството се опитва да разпространи информацията и да насърчи родителите да водят разговори с децата си.

11-годишният Томи-Лий Билингтън от Ланкастър, Англия, губи живота си в резултат на тревожна тенденция сред младите в TikTok. Това се случва след смъртта на две подрастващи момичета, които са участвали в същото „предизвикателство“ в приложението, сочи The Sun.

Томи отива в къщата на приятел за преспиване. Трендът в социалната мрежа е да се вдишват токсични разтворители или газове, които предизвикват опияняващ ефект – лепило, дезодорант или сух шампоан. Медицинският персонал съобщава за незабавната смърт на момчето.

Шери, майката на Томи, моли другите родители да разговарят с децата си и да ги разубеждават да използват TikTok. „Това коства живота на сина ми, защото опита да бъде актуален, както искат и много други деца“, пише тя във Facebook. „Моля, говорете с децата си за последиците от това. Не мога да разбера защо някой изобщо би опитал това!“, гласи призивът й.

„Никога не съм изпитвала такава болка. Моето момченце. Ти завинаги ще бъдеш в сърцето ми“, завършва съобщението си Шери.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?