Следвайте ни

PayPal стартира услуга за плащане с криптовалути

viber icon

PayPal Inc. вече позволява на милионите си американски потребители да използват криптовалути при разплащане в световен мащаб. По този начин компанията става поредната финансова институция, която стимулира използването на криптовалути в ежедневната търговия.
 
Потребители, които притежават биткойн, етер, биткойн кеш и лайткойн в дигиталния си портфейл в PayPal ще могат да конвертират своите криптоактиви във фиатни валути на касите и да правят покупки, обявиха от компанията. 
 
През следващите месеци услугата, която работи от края на 2020 г. ще стане достъпна за всичките 29 милиона търговци използващи PayPal.
 
По този начин се осигурява способността на потребителите да използват дигитални монети по същия начин както кредитна или дебитна карта.
 
PayPal стартира услугата си само седмица след като от Тесла обявиха, че ще приемат биткойн като платежно средство, а вчера Visa разреши плащането с USD Coin. Единствено от Тесла обявиха, че няма да преобразуват биткойн в традиционни валути. 
 
Също така, за разлика от Visa, PayPal няма да начислява такса за транзакция при плащане с крипто, като при плащането може да се използва само един вид монети.
 
Стартирането на услугата превърна PayPal в една от най-големите финансови компании, които отвориха мрежата си за криптовалути и спомогна за покачването на цените на виртуалните монети.
 
И все пак, докато криптовалутите придобиват популярност сред основните инвеститори, те все още не са се превърнали в широко разпространена форма на плащане, отчасти поради продължаващата нестабилност в стойността на монетите.
 
Биткойн вече удвои цената си от началото на годината, като цената на една монета в момента е близо $60,000.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?