Следвайте ни

Пътуваме с цифров COVID сертификат в целия ЕС от 1 юли ВИДЕО

viber icon

Цифровият ковид сертификат влиза в сила от утре в целия Европейски съюз.

Зеленият европейски сертификат има QR код. Неговото разчитане показва дали съответният пътник е ваксиниран, дали наскоро е преболедувал или дали има скорошен негативен PCR тест. От утре всички гранични пунктове трябва да разполагат със съответните устройства, които разчитат кода.

Служителите на границата, които ще работят с четците, получиха инструктаж едва днес, а устройствата все още не са по всички пунктове, съобщи bTV. 

Жълтата хартия от утре трябва да бъде заменена с европейски ковид сертификат. И всичко да се случва по-бързо.

Над 160 души тепърва ще бъдат наети, за да работят на граничните пунктове и да разчитат данните от електронните сертификати, които влизат в сила от утре. Докато това се случи, документите ще бъдат четени.

Подобно на Великобритания, на базата на риска от COVID-19, България ще раздели държавите на зелена, оранжева и червена зона. Информацията ще се обновява веднъж седмично.

Вижте видеото ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Не на фашизма! Нюрнбергският кодекс

Не на фашизма! Нюрнбергският кодекс

30.06.2021 | 22:22

По време на експеримента човешкият субект трябва да бъде свободен да приключи експеримента, ако е достигнал физическото или психическото състояние, при което продължаването на експеримента му се струва невъзможно. По време на експеримента отговорният учен трябва да бъде готов да прекрати експеримента на всеки етап, ако има вероятна причина да вярва, в упражняването на добросъвестността, превъзходните умения и внимателната преценка, изисквани от него, че продължаване на експериментът може да доведе до нараняване, увреждане или sмърт на експерименталния субект.

Отговори
2 0
Не на фашизма! Нюрнбергският кодекс

Не на фашизма! Нюрнбергският кодекс

30.06.2021 | 22:21

Не трябва да се провежда експеримент там, където има априори основание да вярваме, че ще настъпи sмърт или увреждане; с изключение, може би, в онези експерименти, където експерименталните лекари също служат като субекти. Степента на риск, който трябва да се поеме, никога не трябва да надвишава степента, определена от хуманитарната важност на проблема, който трябва да бъде решен чрез експеримента. Трябва да се направи подходяща подготовка и да се осигурят подходящи съоръжения за защита на експерименталния субект срещу дори отдалечени възможности за нараняване, увреждане или sмърт. Експериментът трябва да се провежда само от научно квалифицирани лица. През всички етапи на експеримента трябва да се изисква най-висока степен на умения и грижи от тези, които провеждат или участват в експеримента.

Отговори
2 0
Не на фашизма! Нюрнбергският кодекс

Не на фашизма! Нюрнбергският кодекс

30.06.2021 | 22:19

Десетте точки от кодекса бяха дадени в раздела на присъдата, озаглавен "Допустими медицински експерименти":[5] Доброволното съгласие на човешкия субект е абсолютно необходимо. Експериментът трябва да бъде такъв, че да дава ползотворни резултати в полза на обществото, невъзможни за извличане с други методи или средства за изследване, а не случайни и ненужни по своята същност. Експериментът трябва да бъде така проектиран и базиран на резултатите от експерименти с животни и знания за естествената история на болестта или друг изследван проблем, така че очакваните резултати да оправдаят резултатите от експеримента. Експериментът трябва да се проведе така, че да се избегнат всички ненужни физически и психически страдания и наранявания.

Отговори
3 0
Не на фашизма

Не на фашизма

30.06.2021 | 22:18

Нюрнбергският кодекс, в който се посочва изрично доброволно съгласие на пациентите за експерименти с хора, е изготвен на 9 август 1947 г.[6] На 20 август 1947 г. съдиите произнасят присъдата си срещу Карл Бранд и 22 други.[7] Присъдата повтаря точките на меморандума и в отговор на експертни медицински съветници от обвинението ревизира първоначалните шест точки на десет. Десетте точки станаха известни като "Нюрнбергският кодекс", който включва такива принципи като информирано съгласие и отсъствие на принуда; правилно формулирани научна експериментиране; и благодеяние към участниците в експеримента. Смята се, че се основава главно на Хипократова клетва, което беше интерпретирано като одобрение на експерименталния подход към медицината, като същевременно защитава пациента.[8]

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?