Следвайте ни

Първи СНИМКИ на българина, вилнял с мачете в Истанбул

viber icon

Български гражданин Милен Бахчеванов (33 г.), снощи в 23.20 часа е влязъл в ресторант в Истанбулския район Байрампаша във видимо неадекватно състояние. 
По данни на очевидци е предизвикал паника сред клиентите там, тъй като е размахвал мачете и е викал и чупел наред в заведението. 

На горният етаж на заведението Бахчеванов се е опитал да държи един от клиентите за заложник. С маси и столове е направил барикада. На мястото пристигнала пожарна кола и със силна струя са се опитали да обезвредят нападателя, ала било безуспешно. 

След като собствениците на ресторанта не успели да усмирят нашенеца, те извикали полиция. Голям брой полицейски екипи са изпратени на местопроизшествието. 

Служителите на реда също не успели да го убедят да напусне. Използван е и сълзотворен газ. След многократни предупреждения нападателят е бил прострелян в крака, за да бъде обезвреден. Оказана му е медицинска помощ на място, след което е отведен в близка болница, но там е починал.  

На мястото на трагедията граждани са заснели с мобилни телефони действията на полицията. 
Един полицай, участвал в операцията, е ранен в ръката. 
Органите на реда са отцепили района и разследването на инцидента продължава.

След инцидента полицейски екипи разпитват клиентите в ресторанта и преглеждат охранителните камери в района.  Предполага се, че Бахчеванов е имал здавословни проблеми. Очевидци твърдят, че нападателя е бил с неадекватно поведение и е възможно да е бил под действието на наркотици. 

До тази сутрин, Българското консулство в Истанбул не бе уведомено за трагичния инцидент снощи. 

По данни на турската полиция Милен Бахчеванов е влязъл в Турция на 14 януари. Не е ясно къде е пребивавал до момента. Преди инцидента той е вечерял в друг ресторант и после е дошъл в това заведение. Полицията споменава още, че в личната му чанта е имало Библия, статуя на Богородица и икона на Христос.  

Михаел Гушев, кореспондент на "Марица" в Истанбул

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?