Следвайте ни

Първите велолинейки кръстосват островите до Истанбул СНИМКИ

viber icon

Първите турски велолинейки бяха пуснати тази седмица в експлоатация на "принцовите" острови Бююкада и Хейбелиада близо до Истанбул. Оборудван с четири велосипеда, екип ще бъде на разположение, за да се намеси, когато на островите се случат инциденти през уикендите и празниците.

Линейките са пригодени да оказват спешно първа помощ с резервоар за кислород и автоматичен външен дефибрилатор. Екипът е подготвен за всякакви сценарии, с които могат да се сблъскат, включително спасяване на хората от удавяне, лечение на паднали от големи височини и реагиране на пациенти с остър коронарен синдром.


Велолинейките ще работят в почивните дни и празниците, когато островите са особено натоварени с множество туристи и предвижването е изключително трудно. 


Членовете на екипа, които са завършили обучение за първа помощ, ще отговарят на спешни повиквания, преди да дойде на място нормална линейка, ако се налага.


Ако постъпват няколко спешни повиквания наведнъж, екипът на велолинейката ще определи кои пациенти трябва да бъдат приоритизирани. По този начин пациентите, които се нуждаят от по-нататъшно лечение, ще бъдат прехвърлени по-бързо в града.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?