Следвайте ни

Първи снеговалеж в Истанбул след пролетния декември СНИМКИ 

viber icon

Вчера започна първият снеговалеж в Истанбул за сезона. Метеоролозите очакват четиридневен снеговалеж в града.


От тази сутрин обилни снеговалежи продължават в районите с по-голяма надморска височина на града, включително Башакшехир, Арнавуткьой и Чамлъджа, докато в райони близо до морското равнище и покрай Босфора валежът е от мокър сняг.


Кметските и областните служби работят, за да поддържат пътищата отворени в районите с обилен снеговалеж. 


Координационният център за бедствия (AKOM) на голяма община в Истанбул заяви, че се очаква снеговалежът да се увеличи през уикенда, особено по бреговете на Мраморно море и Черно море.


Температурите ще бъдат с 3 до 7 градуса по Целзий по-ниски от нормалните за сезона до 22 януари, според прогнозите на Държавната метеорологична служба.


Водното ниво на язовирите в града също се е увеличило значително след сухите месеци. Медиите съобщиха, че до преди седмица мегаполиса  разполагаше само около 45 дни вода, тъй като степента на заетост в язовирите му бе спаднала до 19 процента, докато от днес се е увеличила до 28 процента, според ВиК.


През декември в Истанбул температурите бяха необичайно високи, тъй като страната отбеляза шестия най-топъл декември през последните 50 години.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай