Следвайте ни

На референдума в Русия: Чукчите най-запалени фенове на Путин

viber icon

Измененията в руската конституция са били одобрени от 74,18 процента от избирателите, съобщава Централната избирателна комисия (ЦИК) на Русия.

24,69 процента са гласували против. Данните на руската ЦИК са въз основа на резултатите от обработката на един процент от бюлетините.

Първо са затворили избирателните секции в Далечния изток. Според първите резултати от преброяването на бюлетините 83,09% от гласувалите в Чукотка са гласували "за", 74,02 в Сахалинска област, 73,7 в Приморие, 71,87 в Хабаровския край, 65,33 в Якутия и в Забайкалски край - 70,49 процента.

Средната избирателна активност в Русия надхвърля 60 процента.

Днес (1 юли) е основният ден за гласуване на общоруския референдум за промените в конституцията, предложени от руския президент Владимир Путин. Отначало той беше насрочен на 22 април, но след това беше отложен заради епидемията от новия коронавирус.

По-късно, като взеха предвид епидемиологичната ситуация и необходимостта да осигурят безопасността на руснаците, руските власти решиха гласуването да се проведе в продължение на една седмица - от 25 юни до 1 юли. За жителите на два района - Москва и Нижни Новгород - беше организирано онлайн гласуване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?