49

Първата група украински войници пристигна на обучение във Великобритания

Украински войници са вече на обучение във Великобритания, което да им помогне в сраженията срещу Русия. Първата група се е срещнала в четвъртък с министъра на отбраната Бен Уолъс и е започнала своето неколкоседмично обучение, съобщи британското министерство на отбраната.

В рамките на британската военна програма ще бъдат обучени към 10 хиляди украински войници през следващите месеци. По думите на Уолъс тази амбициозна програма е "следващ етап в британската подкрепа за въоръжените сили на Украйна в борбата им срещу руската агресия". "Ползвайки опита от световна класа на британската армия, ние ще помогнем на украинците да възстановят въоръжените си сили и да засилят съпротивата в защитата на суверенитета на своята страна и правото да избират своето бъдеще", добави министърът.
 
В програмата са включени около 1050 военни инструктори, а обучението ще се състои във военни бази в северозападната, югозападната и югоизточната част на кралството. Обучението ще придаде на доброволци с малък или никакъв военен опит умения, за да бъдат ефективни на предните линии на фронта. Курсовете ще включват боравене с оръжие, оказване на първа помощ на бойното поле, тактика за патрулиране и познания за законите за въоръжени конфликти.

Британското правителство е осигурило за курсантите автомати АК (Калашников), каквото са на въоръжение в украинската армия. За обучението са осигурени дрехи и екипировка за украинските войници, които те ще отнесат като дар обратно в родината си, предаде ДПА.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Слава России

Слава России

09.07.2022 | 17:39

Избягали са хайваните, барем останат живи... още малко.

Отговори
1 1
Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

09.07.2022 | 15:40

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
3 6
Здр

Здр

09.07.2022 | 19:08

Копи/пейст мало-мник

Отговори
2 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?