3906

Парите били изрисувани ръчно: Разбиха схема за фалшиви банконоти от 100 евро

Банкнотите не могат да бъдат засечени от банкомати или от други устройства

Испанската полиция обяви, че е извършила четиринадесет ареста във връзка с фалшиви банкноти от по сто евро на стойност един милион евро. Парите не могат да бъдат засечени от банкомати или от други устройства, предаде Ройтерс.

Банкнотите, печатани от организираната група, са изрисувани ръчно, качеството им е много високо и посредством разнородни детайли избягват средствата за засичане на фалшификати", заяви говорителката на националната полиция на Испания Елиса Реболо.

Престъпната мрежа от хора с пакистански произход с клетки в Италия – в Рим и в Неапол, пласира фалшивите банкноти в Италия, Франция, Гърция и Испания, поясниха от полицията.

Оттам добавиха, че пласьорите са арестувани на летището в Барселона и на централната градска автогара, като и в двата случая задържаните са носили фалшифицирани банкноти на стойност 70 000 евро.

В полицейската операция, в която са участвали служители от Испания, Италия и Гърция, е започнала през ноември, след като голямо количество от фалшиви банкноти е било открито в Барселона.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Очаквайте същия ефект другаде!

Очаквайте същия ефект другаде!

02.03.2024 | 21:47

Очаквайте същия ефект другаде! Срещу мародерите с Мародерство!

Отговори
2 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?