Следвайте ни

Папата май загази: Киха, бърше носа и отмени меса

viber icon

Стигна ли коронавирусът и до папата? Такива притеснения плъзнаха в социалните мрежи след новината от Ватикана, че Светият отец е болен и е отменил планирана за днес меса, която трябвало да отслужи заедно с римски свещеници в Рим.

83-годишният папа Франциск страда от "леко неразположение" и ще продължи с изпълнение на планираните си задачи днес. Но светият отец предпочита да остане близо до "Санта Марта" - хотела на Ватикана, където живее, гласи официалното съобщение от Светия престол.

Засега няма подробности от какво точно боледува Франциск, но той бе забелязан да киха и да бърше носа си по време на месата за Пепелната сряда. Това се случва на фона на епидемията от коронавирус в Италия, от който са се заразили повече от 400 души, почти всичките в северната част на страната. В Рим имаше три случая на заразата, но и тримата заразени оздравяха.

Папа Франциск трябваше да отиде в базиликата "Св. Йоан Латерански", която се намира в другия край на града, за да се срещне с римското духовенство и да отслужи меса за покаяние в началото на Великия пост. Папа Франциск е и епископ на Рим, но поверява ежедневните си задължения на викарий.

Според експертите коронавирусът е най-опасен именно за възрастни хора с хронични заболявания. Папата попада именно в тази категория, което засилва притесненията сред почитателите му и ревностните католици.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?