3906

Папата: Безумно е младежи да загиват във войната, трябва да има мир в Украйна

Папа Франциск повтори днес по време на своята ежеседмична обща аудиенция призива си за мир в Украйна, Газа и в другите театри на бойни действия по света, изразявайки съжаление за „безумието“, че младежи губят живота си по време на война, съобщи италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА. 

„Нека бъдем постоянни в горещата си молитва за тези, които преживяват ужасните последици от войната“, каза Светият отец.

„Днес ми дадоха броеницата и книгата с Новия завет на младеж, починал на фронта - той се е молил с тях. Толкова много млади мъже отиват да умират. Нека се молим Богу да ни даде милостта си да превъзмогнем безумието на войната, която винаги носи поражение“, каза папата в края на общата си аудиенция в сряда.

 Франциск заяви, че все още е „леко настинал“, след като се оплака от симптоми на грип преди две седмици, и отново помоли свой помощник да прочете проповедта му по време на общата аудиенция.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Що Бя

Що Бя

14.03.2024 | 09:18

Знаеш ли колко добре се чувстват руските войни стъпили върху американско чииииифутска земя Земята продадена от Зеленясълия чииииифут на неговите сънародници Юди чииииифути от Блякрок Хем не им се налага да прецапват големия гьол за да стъпят връз американо чиииифутска земя А цялата олелия е за това

Отговори
1 1
Много мъдрост!

Много мъдрост!

13.03.2024 | 23:58

Много е прав!

Отговори
4 1
Миротворец

Миротворец

14.03.2024 | 00:28

Агресора Путин да изтегли войските си от Украйна

Отговори
4 4

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?