2374

Папа Франциск отпразнува специален 86-и рожден ден

Папа Франциск отбеляза днес 86-ия си рожден ден с връчване на награди на трима души, които се занимават с благотворителност, включително на бездомен мъж, който дава част от подаянията, които получава, на други бездомни, предаде Ройтерс.

Светият отец раздаде три награди, носещи името на Майка Тереза, като признание за различните форми на благотворителност, с които се занимават лауреатите. Монахинята, която почина през 1997 г., работеше сред най-бедните хора в Индия и основа мисионерска благотворителна организация.

Бездомният мъж беше назован от Ватикана само по първо име - Джан Пиеро, и с уличния му прякор - Вуе. Другите наградени са францисканският свещеник Хана Джалуф - сириец, който работи в страната си,  и италианският индустриалец Силвано Педроло, отличен за изграждане на училища и осигуряване на чиста питейна вода за бедните в развиващите се държави.

На церемония във Ватикана папа Франциск им връчи наградите, представляващи малки земни кълба в квадратна рамка с лика на Майка Тереза, държаща дете. Папата целуна ръката на бездомника, а една от монахините от ордена, основан от Майка Тереза, постави венец от цветя около врата на папата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
А тоя

А тоя

17.12.2022 | 20:32

Дава ли пари за бездомни и други подобни неща ,седи на трон от злато струващ милиони. А Майка Тереза се оказа най големия трафикант на деца роби и за слуги и други неща. Какво нгрждва тоя я по добре да извади всички книги и документи скрити във Ватикана който се крият от хората ,документи за църква, вяра , мука и други подобни.

Отговори
1 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?