Следвайте ни

Паника в Северна Корея заради ученици със симптоми на COVID-19

viber icon

Училищата в Северна Корея няма да отворят до 1 ноември, след като много ученици са проявили симптоми на коронавирус. Много от тях са споделили, че имат треска и дихателни проблеми след националните събития за честването на Деня на фондацията на партиите, пише Mirror. 

Това е ежегоден публичен празник, който се отбелязва на 10 октомври, и отбелязва основаването на „Централния организационен комитет на Комунистическата партия на Северна Корея“.

Броят на пациентите с треска се е увеличил в цялата страна след празниците, а данните на Централния антиепидемичен комитет показват, че 18% от тези, които имат симптоми, са ученици“, каза източник от провинция Северен Пхенян. 

През уикенда учители и лекари са посещавали домовете на учениците, проявяващи симптоми, за да проверят здравното им състояние, както и да подадат доклади към Министерството на образованието. 

Университетите също ще отворят на 1 ноември, след като вече веднъж бяха отваряни и затваряни. 

Служителите от областни болници в Пхенян също провеждат тестове за кашлица и температура, както и рентгенови снимки на ученици, участвали в съпровождащите събития за Деня на фондацията на партиите. 

Министерството вече е разпоредило училищните сгради да си набавят въглища или дърва за огрев и да монтират ветрозащити, за да поддържат класните стаи отоплявани при по-студено време, защото тази година няма да има зимна ваканция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?