Следвайте ни

Паника сред мюсюлманите! Пробутват им свински желатин във ваксините

viber icon

Нов проблем се задава за фармацевтичните компании, които създават ваксини срещу коронавирус. Въпросът е в кои от тях е използван свински желатин като стабилизатор. Наличието му е недопустимо за правоверните мюсюлмани, на които е забранено да консумират не само месото на прасетата, но и всичко което са прави от тях.

Ислямското вероизповедание на Босна и Херцеговина първо препоръча на правоверните да не използват ваксините, които съдържат съставки от свински произход, съобщава македонският сайт Нетпрес.

Свинският желатин се използва като стабилизатор и осигурява ваксината за времето на транспортиране и складирането.

"Мюсюлманите са длъжни да предпочетат ваксините, които нямат свински желатин", съобщиха от кабинета на главния мюфтия в бившата югославска република.

Съобщението от Сараево идва ден след като Британското мюсюлманско медицинско сдружение съобщи, че свинският желатин вероятно ще бъде застъпен в повечето ваксини поради голямото търсене, веригите на доставки, разходите и по-късият срок на годност на ваксините. Компании производители обяснили, че не могат да гарантират, че в техните ваксини няма да има свински желатин.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Батко

Батко

27.12.2020 | 20:05

Тия мюфтии не знаят ли, че по време на джихад свинското е позволено.

Отговори
0 3
Майна

Майна

27.12.2020 | 18:49

Еййй ..тъй като стане начиииии

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?