1553

Паника, кораб с украинска царевица затвори Босфора

Товарният кораб "Лейди Зехма", натоварен с 3,3 хил. тона царевица, произведена в Украйна, заседна снощи в 21 ч. в Истанбул, спирайки корабоплаването по Босфора за повече от 5 часа.

Анадолска агенция

Заради повреда в кормилото, 173-метровият товарен кораб е застанал напряко в прохода, след което е заседнал в плитчините близо до брега.  Главната дирекция за крайбрежна безопасност заяви, че незабавно на мястото били изпратени спасителни влекачи и лодки и специални екипи на командването на бреговата охрана.

Носът на кораба е бил на около 80 метра от брега на елитния квартал Бебек. Съобщава се, че много яхти закотвени до брега в района, панически са преместени от мястото на инцидента. Очевидци в крайбрежните заведения също са избягали от уплаха, за евентуален сблъсък на кораба със сградите до брега.

Кабинетът на губернатора на Истанбул и корабна фирма съобщиха, че след 4 часови спасителни дейности на екипи от водолази и кораби на бреговата охрана, товарния кораб, е обезопасен и изведен до пристанище в Мраморно море.

 

Съобщава се, че при инцидента, няма загинали или ранени, нито замърсяване на околната среда.

Анадолска агенция

По-рано Съвместният координационен център в Истанбул, контролиращ доставките от Украйна, съобщи, че на товарния кораб "Лейди Зехма" е било разрешено да отпътува от украинското пристанище Черноморск, превозвайки над 3000 тона царевица до италианския град Равена.

След отстраняване на повредата кораба се очаква да продължи курса си до Италия.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?