Следвайте ни

Пак сексскандал във Ватикана: Папата прикривал кардинал?

viber icon

 

Нов сексскандал тресе Ватикана след края на двудневното посещение на папа Франциск в Ирландия. Архиепископ призова самия глава на Римокатолическата църква да се оттегли, предаде Bulgaira ON AIR.
В експлозивно писмо от 11 страници бивш дипломат на Ватикана твърди, че папа Франциск е прикривал американски кардинал, обвинен в многобройни сексуални посегателства. Архиепископ Вигано дори призовава Светия отец да се оттегли от поста си. Без обаче да представи някакви доказателства за твърденията си.

На тръгване от Ирландия папа Франциск отказа коментар по темата.

Според анализатори писмото е част от координирана атака срещу папа Франциск. Неговият подател е сред кардиналите традиционалисти, които публично се противопоставиха на Светия отец заради по-либералното му поведение.

Моментът също изглежда внимателно подбран. По време на посещението си в Ирландия този уикенд, папа Франциск на няколко пъти поиска прошка за сексуалните злоупотреби, практикувани в продължение на години от църковни служители в страната. Някои ирландци приветстваха извинението, докато други останаха скептични и не се отказаха от организираните протести.

Източник: dnes.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?