1553

Пъбовете на Острова ликуват! Голямо пиене от понеделник

Пъбовете в Обединеното кралство се надяват, че в понеделник ще има вълни от пиещи, тъй като план Б се облекчава, а сухият януари приключва.

В своята почти 500-годишна история „Ye Olde Mitre“ в Холбърн е сервирало бира при 21 монарха, преживяло е английската гражданска война и е останало невредимо след Големия пожар в Лондон.

Малко събития обаче са повлияли толкова силно на кръчмарския бизнес, колкото пандемията от Ковид-19.

Спирането на достъпа до заведенията спира търговията за месеци наред. Дори и след като заведенията отново отвориха, ограниченията за социално дистанциране и указанията за работа от къщи оставиха градските центрове безлюдни и провалиха ключовия коледен период.

"Ние сме истинска бирария, така че хората идват отдалеч за нашата бира: редовни клиенти, офис работници и туристи", казва Джудит Норман - собственичка на историческия пъб.

"Нашите редовни клиенти се опитаха да ни подкрепят по време на пандемията, но заради работата от къщи бяхме много по-тихи от обикновено."

Във „Fuller's“ - веригата кръчми, която притежава „Ye Olde Mitre“, търговията е намаляла с до 70 % в някои от заведенията в центъра на града, които разчитат основно на пиещите след работа. Някои от тях трябваше временно да затворят врати.

Сега обаче, след като ограниченията на план Б в Англия се облекчават, надеждата се завръща в „Ye Olde Mitre“ и на други места. Познатите лица постепенно се завръщат, за да изпият по бира след работния ден тук и там.

"Те се завръщат лека-полека и се надяваме, че следващата седмица ще се върнат на пълен работен ден", казва Норман. 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?